joi, 2 aprilie 2009

Limbi straine si viata de campus

Atunci cand doresti sa iti perfectionezi limba lui Shakespeare, ce tara poate fi mai potrivita decat patria marelui dramaturg? Experienta de 2 saptamani in campusurile universitatilor de top reprezinta o adevarata “baie de limba” (eu una incepusem deja sa si visez in engleza:)), dar si o ocazie de a lua contact cu mediul academic de acolo.

Copiii si tineri care participa in astfel de programe capata mai multa fluenta si usurinta in comunicare, isi sporesc increderea in fortele proprii, experimenteaza un sistem diferit de educatie si valori si se si intorc cu un minunat accent britanic! Dar desigur, programele de vara in strainatate prezinta si un mic dezavantaj: nu se adreseaza tuturor. Astfel, preturile variaza intre 1470 si 1600 euro, depinzand de fiecare locatie in parte.

An de an (de 4 ani incoace), punem la dispozitia cursantilor nostri (si nu numai), scoli de vara de perfectionare a limbii engleze in renumite campusuri universitare. Programul e all-inclusive, cuprinzand in pret: cursuri de engleza, activităţi sociale, culturale şi sportiv-recreative, excursii, cazare în campus şi pensiune completă.

Personal, in vara anului acesta voi merge ca group leader la scolile de vara organizate la New York-Rutgers University si la Londra- SouthBank University.

Intr-unul din anii precedenti, un elev al CNMV care a participat la programul de vara organizat la Cambridge a fost atat de impresionat incat si-a facut un tel din a reveni ca student la faimoasa universitate! In prezent, el este student la Cambridge University.