joi, 7 mai 2009

Twilight - noul Harry Potter?!?


De cate ori nu ati auzit in jurul dumneavoastra cliseul: adolescentii din ziua de astazi…nu mai citesc deloc? Ei bine, aflati dragii mei, ca va inselati amarnic. Tinerii inca citesc, numai ca gusturile lor s-au schimbat…un pic.

Romanul (sau mai bine zis, seria de romane) cel mai des pronuntat pe buzele elevilor mei este Twilight, scris de Stephenie Meyer, o poveste pe care m-am simtit obligata s-o citesc, la inceput (trebuie sa recunosc) mai mult ca sa fiu in pas cu moda. Dar, putin cate putin, aceasta stranie poveste de dragoste dintre un vampir si o adolescenta m-a prins in mrejele sale.

Seria are cate un pic din toate, incercand sa satisfaca gusturi cat mai diverse: suspense, fantasy, romance, drama, action, myths and legends… Personajele sunt foarte bine creionate, dar deloc previzibile. In special, in rolul principal masculin il intalnim pe Edward Cullen, un vampir indragostit de o adolescenta, sugrumat pe de o parte de dorinta de a o omori (vampire style) pe tanara pe care o iubeste, dar totodata obsedat de ideea de a o pastra alaturi de el in forma umana pentru cat mai mult timp posibil.

Asadar, captivata de povestea celor doi, am format o echipa alaturi de colegele mele si am decis sa cream un curs diferit de tot ceea ce am facut pana acum, intitulat “Teenagers’ Remake of Twilight”. La finalul acestui curs fiecare elev va fi creat propria sa varianta a filmului Twilight, in care ei insisi vor fi actori si regizori, aventura finalizandu-se prin realizarea unui DVD ce va contine filmarile scenetelor create de elevi. Astfel, ei vor retrai farmecul acestui curs vizionand acasa, impreuna cu cei dragi, secventele filmate.

Dar voi, ce parere aveti despre Twilight? Ati citit cartea/ati vazut filmul?