vineri, 29 mai 2009

Voi ce planuri v-ati facut pentru aceasta vara?



Noi ni le-am facut deja: vom merge cu grupurile de elevi si studenti la scoli de vara de perfectionare a limbii engleze pe care le organizam in UK (Oxford, Cambridge, Londra) si SUA (New York), dar si la scoala de vara de perfectionare a limbii franceze la Paris!

Cea mai buna metoda de a invata o limba straina e prin expunere si asta nu o spunem noi, ci dr. Paul Sulzberger: “people trying to learn a foreign language in their home country are at a disadvantage compared to those who travel to another country and immerse themselves in its sounds and culture.”(mai multe amanunte gasiti in sursa studiului).

Eu voi insoti in vara aceasta grupurile din Londra, programul desfasurat in campusul SouthBank University (grupa de varsta 18-30 ani), dar si cel din SUA, unde vom sta la Rutgers University (pentru cei de 14-25 ani).

Daca voi inca nu v-ati facut planuri, sau va mai puteti face loc in program pentru o experienta interculturala de 2 saptamani, ar fi bine sa stiti ca mai avem doar cateva locuri ramase, pe ici, pe colo. Unde va mai puteti inscrie in acest moment (si asta cat de curand, deoarece locurile se pot ocupa imediat!):

- Cambridge Tradition, perioada: 9-23 august- se adreseaza tinerilor intre 16-19 ani, iar organizator este cel mai vechi centru de limbi straine din Cambridge- Studio Cambridge. Am trimis grupuri aici inca din anul 2006. Un atuu al acestui program este locatia desfasurarii: Ridley Hall College, unul din colegiile Universitatii Cambridge unde au loc atat cursurile, cat si cazarea participantilor.

- London Experience- SouthBank University, perioada: 2-16 august- se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 ani dornici sa invete engleza la ea acasa, in metropola londoneza, “orasul care nu doarme niciodata”. Scoala organizatoare este CES Embassy, cu filiale in toata lumea, acreditata de British Council si English UK. Programul se desfasoara in campusul SouthBank University, situate la sud de Tamisa, aproape de toate atractiile: London Eye, London Bridge, Big Ben, Houses of Parliament, etc.

- later edit: datorita solicitarilor, putem oferi programul London Experience, University College London (grupa de varsta 14-18 ani) intr-o noua perioada: 19 iulie-2 august. Programul se desfasoara in campusul faimoasei University College London (pe locul 5 ca ranking in UK si locul 7 in lume). Universitatea e plasata chiar in centrul Londrei, aproape de British Museum si toate atractiile.

- Le Mirage de Paris, perioada: 19 iulie- 2 august - se adreseaza tinerilor intre 16-25 ani. Pentru cei care doresc sa isi perfectioneze limba franceza, ne-am propus sa le oferim o sansa deosebita de o studia la Paris, supranumit “La Ville-Lumière”.

Scoala de limba franceza organizatoare (care emite si certificatul de participare) cu care colaboram este “Accord Langues”, centru caruia i s-a acordat distinctia oficiala “FLE” (French Quality Label) pentru calitatea cursurilor, a tehnicilor de predare, a conditiilor de studiu si a serviciilor.

O astfel de diploma dobandita in urma unei scoli de vara conteaza foarte mult pentru portofoliul oricarui tanar, fiind un certificat valoros, care iti imbogateste CV-ul si sansele de angajare.

Despre avantajul educational enorm al acestor scoli de vara pe care le organizam, s-au mai scris multe, puteti consulta aceste linkuri:

Ok, ati vazut ce spune presa, dar iata ce spun cei care au experimentat in anii precedenti o astfel de scoala de vara organizata de noi:

"Sunt una dintre fericitele persoane care a petrecut vara aceasta 2 saptamani de vis la Cambridge. A fost absolut minunat si la anul voi repeta experienta, daca nu tot la Cambridge, in alt oras interesant cu siguranta.Va multumesc mult si sa sper ca o sa ne vedem din nou la anul in aceleasi imprejurari." - Neagu Andreea, participanta Cambridge Tradition 2008

“A fost captivant, un nou stil de a invata. Orasul a fost foarte frumos, deosebit, imbina noul cu vechiul, clasicul cu modernul...excelent! Cu totul alta mentalitate decat in Romania! As veni la anul tot in Cambridge pentru ca mi-a placut enorm- este un orasel mic si linistit care are de toate."

"It has been a real nice vacation abroad. Both useful and relaxing, the trip to London offered all of us the chance to learn important things about travelling abroad. The teaching techniques were very interactive & funny. Overall, it's been a great experience. I enjoyed the diversity of the activities: visiting, learning, having fun! The group leaders have been well-organised and helpful. Thank you!" - Sanziana Dincov, 24 years old, participanta London Experience 2008

Puteti citi si articolul nostru de pe blog “Limbi straine si viata de campus”.

Ce parere aveti despre aceste scoli de vara, v-ar tenta sa participati intr-una?