marți, 2 iunie 2009

Peste 200 de eseuri in limba engleza primite

Competitia de eseuri a luat sfarsit.
Pana aseara la ora
00.00 am fost luati cu "asalt" de multitudinea de eseuri trimise de voi, din toata tara! Se pare ca pe majoritatea "muza inspiratiei" i-a vizitat pe ultima suta de metri, dar ceea ce este important e ca v-ati incadrat cu totii in termenul limita (si pana la urma: better late, than never)! Spre bucuria noastra, 2009 Shakespeare School Essay Competition a fost un real succes: am primit in total peste 200 de eseuri!!!
Ba mai mult, concursul a luat o amploare nationala si am fost surprinsi sa constatam ca am primit eseuri din toate colturile tarii (de la marile resedinte de judet, pana la sate si comune).


Concurentii ne-au marturisit ca au considerat subiectele ca fiind foarte atragatoare, de actualitate si de aceea au participat in numar atat de mare: cei intre 14-25 ani au scris despre "Cum sa ai un blog de succes?", iar cei de 11-13 ani au avut de realizat un eseu despre tabara lor de vis, la alegere intre Jungla Amazoniana, Desertul Gobi, Templele Mayase si Muntele Kilimanjaro!
Cei care ne-au scris (indiferent ca se vor numara printre castigatori sau nu), vor primi certificate de participare care sa ateste ca au participat la un concurs national de creatie in limba engleza!

Toti participantii ne-au trimis comentarii pe blogul nostru si si-au exprimat entuziasmul vis-a-vis de ideea pe care am avut-o de a lansa un concurs de eseuri! De altfel, este primul concurs de creatie in limba engleza cu participare gratuita, toate celelalte concursuri de tip "Cangurul", "Winners", neputand fi considerate de creatie si oricum sunt cu taxa de participare!

Noi am apreciat foarte mult calitatea lucrarilor primite si am fost placut surprinsi sa constatam ca avem copii si tineri buni cunoscatori de limba engleza nu doar in Capitala, ci in intreaga tara. Participarea lor nu ne face decat sa concluzionam ca acestia iubesc limba engleza, doresc sa continue studiul acestuia si vor sa raspunda provocarii de a fi creativi, asa cum ne-au marturisit in e-mailuri multi dintre concurenti! Si sa nu uitam ca suntem in Anul European al Creativitatii si Inovarii, asadar este un moment propice sa ne manifestam in acest domeniu al creatiei.

Multumim tuturor participantilor pentru curajul de a-si face ideile auzite (in limba engleza), dar multumiri speciale dorim sa le acordam si profesorilor care i-au indrumat. Cu ajutorul sponsorului nostru Fischer International, dar si cu sprijinul Consiliului Britanic, profesorii din toata tara au fost informati de competitia de eseuri organizata de Shakespeare School. Acestia s-au aratat extrem de receptivi si si-au incurajat elevii sa participe la concursul nostru de eseuri. Drept urmare, ii felicitam pe toti profesorii care si-au informat si indemnat elevii sa profite de aceasta oportunitate educationala!

In continuare, vrem ca acest concurs sa devina o traditie, iar de la an la an sa oferim premii din ce in ce mai atractive!

Apropo de premii, trebuie sa mentionam ca Joi, 11 iunie la orele 11,30 se va desfasura in cadru festiv ceremonia de premiere, fiind alesi cate 8 castigatori pentru fiecare categorie de varsta (locurile I, II si III, dar si 5 premii speciale).

Premiile constau in cursuri intensive de vara la Shakespeare School (in valoare de peste 340 RON), dar si carti, dictionare, materiale de curs, enciclopedii si genti pentru documente oferite de Fischer International, sponsorul oficial. Asadar, creativitatea va va fi rasplatita!

Festivitatea de premiere se va tine la sediul Shakespeare School din Bucuresti (Str. Eufrosin Poteca, nr 42A, sector 2), unde sunt invitati sa fie prezenti toti cei 16 castigatori si insotitorii lor. Le vom pregati multe cadouri, dar si un eveniment supriza! La festivitate sunt invitati si reprezentanti ai mass-media, care vor lua interviuri castigatorilor.

Asadar, facem un apel catre toti participantii: in dimineata zilei de 11 iunie va rugam sa nu va faceti niciun program, pentru ca pana la urma nu se poate tine o festivitate de premiere fara premianti!:)
Avem cu aceasta ocazie o intrebare pentru toti cei care nu sunt din Capitala: ati reusi sa ajungeti la festivitate, in cazul in care v-ati numara printre castigatori? Cum ati proceda? Cu cat timp inainte ati dori sa aflati? Asteptam raspunsurile voastre, cu mentiunea ca nu vor influenta in niciun fel decizia de premiere!

De abia asteptam sa ii intalnim pe cei mai talentati dintre voi pe 11 iunie! Pana atunci, mai tinem legatura pe blog! Keep an eye on it;)