joi, 11 iunie 2009

Premiantii au mancat cartea lui Shakespeare!


Festivitatea de premiere a concursurilor de eseuri le-a adus participanţilor şi un premiu surpriză - un tort imens în formă de carte deschisa cu artificii, avand pe una din "file" imaginea dramaturgului William Shakespeare. Asadar, concurentii au avut ocazia sa deguste la "propriu" o carte a lui Shakespeare!


Iata concurentii in gradina centrului nostru, degustand din "cartea" de martipan:

Dar in ce au constat premiile? Talentul si creativitatea tinerilor au fost rasplatite prin oferirea de cursuri intensive de vara GRATUITE la Shakespeare School (in valoare de peste 340 RON), dar si cu carti, dictionare, materiale de curs, enciclopedii si genti pentru documente oferite de Fischer International, sponsorul oficial. In plus, am acordat premiilor speciale o reducere de 50% la cursurile noastre intensive de vara, datorita departajarii foarte stranse intre concurenti (diferentierea s-a facut la cateva zecimi de puncte).


Jurnalistii prezenti au luat si interviuri castigatorilor, care s-au descurcat de minune in fata reportofoanelor (au fost reprezentanti ai Radio Romania Cultural, Radio Romania Actualitati, agentia de stiri Agerpress, TVR Cultural, site-ul studentie.ro):


Va vom tine la curent cand apar aceste interviuri in presa scrisa, respectiv la radio!


Iata ce au declarat castigatorii premiului intai in cadrul interviurilor pentru ziaristi:

Andreea Itu- premiul I, grupa de varsta 11-13 ani:
"Această competiţie a fost o ocazie minunată pentru mine de a participa şi de a-mi măsura forţele cu copii de vârsta mea. Am vrut să văd şi la ce nivel mă aflu în învăţarea limbii engleze. De asemenea, tema şi ideea acestui concurs a fost interesantă şi atractivă. Cele 250 de cuvinte nu m-au lăsat să îmi arăt toată creativitatea, dar am scris foarte pe scurt. Am scris despre pădurea amazoniană, despre mine şi despre prietenii mei care iubesc natura", a spus Andreea Itu, câştigătoarea locului I, elevă la Şcoala 149 din Bucureşti.

Irina Ciortan, premiul I- grupa de varsta 14-25 ani:

"Concursul acesta a dovedit că cei care fac informatică nu sunt neapărat înguşti la minte şi pot obţine premii şi în literatură. Tema lucrării mele a fost blogurile - piatră de cumpănă a secolului nostru şi am scris despre cum poţi face un blog să devină de succes. Studiez engleza de la opt ani şi am lucrat circa trei ore pentru acest premiu", a declarat ocupanta locului I, la categoria de vârstă 14 - 25 de ani, Irina Ciortan, studentă la Facultatea de Cibernetică din cadrul ASE Bucureşti.


Noi multumim tuturor celor care au avut curajul sa-si manifeste originalitatea si creativitatea in limba lui Shakespeare! You're ALL winners, congratulations!!!