luni, 24 august 2009

Goodbye Ascot !


GOOD MOOOORNING ASCOOOOT! - Asa incepea ziua la Ascot,la 9 dimineata dupa breakfast, la Assembly Room, unde se intalneau toti studentii pentru a fi preluati de profesorii lor la cursuri. Ora de curs se tinea cu un profesor, apoi juice- break in curte, unde se adunau iar cu totii si erau preluati de un alt cu care pregateau proiectul ce trebuia prezentat vinerea, in Assembly Room.


Dupa lunch, din nou: GOOD AFTERNOOOOOOON ASCOOOOOOT! in Assembly Room cu activity learderii care ne conduceau la activitatile de dupa amiaza: volei, inot, fotbal, dodgeball, badminton, trampoline, tenis sau ping-pong, deci , activitati sportive, sau lectii de dans , dar si navigare pe internet la Computer Room. Am avut ocazia de a viziona spectacole de teatru la Londra: Wicked si Sister Act , urmate apoi de shopping. Deasemenea, am avut ore de calarie miercurea, langa Windsor, unde copiii au dovedit abilitati de viitori jockey.

Seara, dupa cina, ne-am pregatit, am cantat si am dansat la Talent Show sau Staff Show, ne-am distrat la Beach Party sau Disco Night. Am avut posibilitatea sa ne incercam abilitatile de bucatari la activitatile de gospodarie ,dar si indemanarea, calitatile artistice la activitatile de arts and crafts, unde pregateam postere pt show-uri sau ne pregatim recuzita pentru prezentarea proiectelor. Desigur am avut si activitati de relaxare la un film pe dvd sau un joc pe play station.


Am avut doua excursii la Londra, unde am putut admira binecunoscutul Big Ben si the House of Parliament, the Tower Bridge, Trafalgar Square, Buckingham Palace. Deasemenea am fost la Covent Garden de unde ne-am cumparat suveniruri, dar am avut o vizita la National History Museum , unde am admirat un T-Rex in marime naturala si am facut poze nenumarator alte animale si o alta vizita la Science Museum, unde am aflat o multime de lucruri interesante.



Excursia de la Windsor Castle ne-a placut foarte mult intrucat am avut ocazia, nu numai de a vizita castelul, dar si de a fotografia soldatii irlandezi la schimbarea garzii regale.Impresionanta a fost si excursia la Salisbury care a inclus o vizita la Stonehenge, faimoasele si uriasele pietre, vechi de 3000 de ani.





Ne-am facut prieteni printre studentii din campus veniti din diverse colturi ale lumii: Spania, Japonia, Suedia, Polonia, Italia, Turcia, Bulgaria, Serbia...A fost frumos!Ne-am plimbat, am invatat, am cunoscut oameni si locuri deosebite. Pana si vremea a tinut cu noi si nici n-a fost macar nevoie de umbrela pentru ca am avut soare mai tot timpul .


Chiar daca programul riguros a inclus chiar si doua simulari de incediu dimineata la ora 6.45, chiar daca 23.00,ora stingerii era prea devreme pentru unii,chiar daca unora le-a placut mai putin meniul de la cantina si chiar daca altii au considerat prea putin timpul pentru shopping....cu toate astea totul a fost frumos, bine organizat, am fost sanatosi si totul a decurs bine, inclusiv imbarcarea la aeroport, fara nici un fel de probleme.


In speranta ca ne vom intalni din nou si ne vom bucura iar de tot atat de mult soare si in anul 2010 la urmatorul program de vara, va invit sa vizionati filmuletul de mai jos atat de binecunoscut, cantat si dansat zilnic si va spun: GOODBYE ASCOOOOOOOOOOT!