duminică, 6 septembrie 2009

Interviu Ileana Demian: participanta program London Experience- Southbank University

V-am povestit cum a fost experienta scolii de vara pentru studenti organizata la Londra, luna trecuta, insa din propria perspectiva, ca group leader.

Dar cel mai bine ar fi sa aflati cum s-a desfasurat programul din perspectiva unui student! Asa ca o las sa povesteasca chiar pe una din participantele la acest program- Ileana, 25 ani (cea mai mare din grup), intr-un mini interviu acordat blogului nostru:

1. Buna Ileana! In primul rand, de ce ai ales sa participi intr-un program de perfectionare a limbii engleze la Londra? Ce te-a motivat?
Am ales sa-mi petrec concediul/vacanta putin mai diferit:). Am vrut sa-mi perfectionez engleza si m-am gandit ca tara lui Shakespeare este cel mai bun loc, mai ales ca nu vizitasem niciodata Londra si programul oferit de voi mi-a oferit sansa de a le face pe amandoua in acelasi timp.

2. Ce ti-a placut cel mai mult in programul de vara?

Cel mai mult mi-a placut diversitatea culturala:). Colegii, oamenii, profesorii din diferite colturi ale lumii sau Angliei.

3. Te rog da-mi cateva detalii despre cursurile de limba engleza. In ce fel sunt ele diferite fata de sistemul de predare romanesc?
Fata de sistemul romanesc de predare, cursurile sunt interactive, se pune mai mult accent pe practica decat pe teorie. Cursurile motiveaza studentul sa participe efectiv la ora.

4. Cum au fost profesorii, fata de cei din Romania?
Profesorii sunt mai deschisi decat cei din Romania, mai comunicativi si mai inventivi in modul de predare, dar din punct de vedere profesional, la fel de bine pregatiti ca si cei de aici.

5. Ai mai repeta experienta unui program de vara cu Shakespeare School? Daca da, de ce?
Da, ca sa mai am acelasi profesor!:)) A fost o experienta minunata in care mi-am facut prieteni din toata lumea, am mai invatat si lucruri noi, am si vizitat si foarte mult si...nu mai punem la socoteala distractia!!!

Iti multumesc Ileana pentru ca ai raspuns intrebarilor noastre!

In continuare, iata cateva ipostaze care intr-adevar reflecta cat de bine s-a distrat:

Alaturi de George, al doilea group leader, in pubul de langa campus.....


Pubbing in London!!!!!

Ne bucura foarte mult feedback-ul Ilenei si o asteptam cu drag si anul viitor intr-o alta scoala de vara!