joi, 8 octombrie 2009

Cursurile de engleza si tabla interactiva

Imaginati-va cursantii lucrand cu un continut dinamic, mai degraba decat sa raspunda intrebarilor din manual sau doar sa asculte pasiv ceea ce le spune profesorul. Imaginati-va cursanti motivati care de abia asteapta sa iasa la tabla! Si imaginati-va lectiile traditionale aduse la viata, printr-o experienta multimedia, in care traditionala whiteboard este ecranul imens al unui computer, iar traditionalul marker este un "creion" digital (stylus).

Tabla interactiva ofera o lume intreaga de resurse si astfel invatarea corespunde secolului 21. Chiar si personajele din manual pot sa faca acum cunostinta cu copii direct pe tabla interactiva, intrucat majoritatea cartilor dupa care lucram sunt concepute cu astfel de softuri specializate!

Noile concepte, notiuni de vocabular, gramatica sunt acum predate in mod eficient si distractiv, marind motivatia cursantilor si facand lectiile sa se desfasoare ca pe roate! Totusi, tehnologia nu este solutia perfecta: abilitatile profesorului sunt ingredientul esential pentru o lectie interactiva. Profesorii cu o pregatire academica de inalt nivel au fost- si vor fi mereu- un factor esential in progresul cursantilor.

Ceea ce insa aduce extra aceasta tehnologie sunt materiale si resurse nelimitate, un plus de creativitate in lectii si multa implicare din partea cursantilor! Intr-o anumita privinta, aceasta tehnologie reflecta modul de viata al cursantilor odata ce au iesit pe usa centrului nostru: comunica cu prietenii la telefon mobil, folosesc nenumarate gadget-uri, participa in retele sociale online, se distreaza cu diverse jocuri pe calculator care raspund instant miscarilor lor fizice si folosesc internetul pentru a accesa cantitati de informatii nelimitate, incluzand clipuri audio si video.
Asadar, prin tabla interactiva putem profita de cunostintele cursantilor deja dobandite in domeniul tehnologic, perfectionandu-si engleza intr-un mediu de lucru stimulativ si productiv.


Asa cum era de asteptat, cursantii nostri sunt mai mult decat entuziasti de tehnologia de ultima generatie de la noul sediu! De indata ce punem in functiune dispozitivul Mimio, ei stiu ca sunt pe punctul de a face ceva cu adevarat captivant si interesant!

Lectiile la tabla interactiva stimuleaza participarea cursantilor, ii fac mai implicati si implicit, retin mult mai bine.

Predarea devine o experienta vie: sunete, imagini, animatii sunt acum la doar un click distanta, ceea ce ii face pe toti sa isi doreasca sa iasa la tabla!
In curand, tehnologia de top va fi extinsa si la sediul central din Str. Eufrosin Poteca, nr. 42A, astfel incat toti cursantii Shakespeare School vor avea posiblitatea sa o foloseasca, prin rotatie!