luni, 12 octombrie 2009

Iata cum a fost inaugurarea noului nostru sediu!

Culoare, entuziasm, glasuri de copii, sampanie, dar si acorduri de muzica clasica...asa s-ar traduce festivitatea de inaugurare ce a avut loc ieri la noul nostru sediu din sectorul 2!

Incepand cu orele 12.00, invitatii au fost intampinati de muzica cvartetului Glamour si de cupe de sampanie, urmate apoi de traditionala taiere a panglicii. Panglica rosie a fost tinuta de doi copii adorabili: Maria Buciu si Alexandru Hodivoianu, vechi cursanti Shakespeare School!



La taierea panglicii au participat si oficialitatile prezente la eveniment: d-na Ramona Coman- inspector scolar ISMB, d-na Margarita Condeescu- referent de specialitate la Primaria sectorului 2 si d-na Mihaela Georgescu, din cadrul departamentului de examene al British Council.



Toata lumea a fost invitata apoi in sala New York, unde a urmat discursul directorului general Shakespeare School, Adriana Alionte. Dupa o scurta prezentare a Shakespeare School alaturi de realizarile notabile ale centrului, au fost explicate metodele de predare folosite, printre acestea enumerandu-se si: folosirea dramei, a jocului de roluri, dar si aplicatii ale Teoriei Inteligentelor Multiple. Umanizarea invatarii limbii engleze este un alt secret al metodei de predare Shakespeare School. “Ma refer la umanizarea predarii, umanizarea testarii, umanizarea cursului in sine prin completarea manualui cu activitati ce se armonizeaza cu interesele si abilitatile fiecarui grup de cursanti in parte.”, a declarat directorul Shakespeare School, Adriana Alionte.





Dupa discursul directorului, au luat cuvantul si oficialitatile prezente la eveniment. Inspectorul şcolar pentru învăţământul particular din cadrul ISMB, Ramona Coman, a declarat că apreciază iniţiativa privată, care este, în opinia sa, o alternativă şi o variantă complementară ce vine în sprijinul educaţiei copiilor. "Mereu suntem deschişi la orice formă de parteneriat din care şcolile publice ar avea multe de împărtăşit şi de preluat de la şcolile private", a spus Coman.


La rândul său, Mihaela Georgescu, coordonator de examene în cadrul Consiliului Britanic, a afirmat că Shakespeare School este un vechi colaborator, cu mulţi candidaţi ce au înregistrat în fiecare an rezultate de succes. "Această deschidere este un succes pentru ei şi o colaborare viitoare pentru noi. Vin la noi să ceară materiale informaţionale pentru profesori şi organizarea de examene, sunt o instituţie care ţine pasul cu cererea pieţei", a arătat Georgescu.


Cei prezenti la eveniment au avut posibilitatea de a vedea metodele folosite la Shakespeare School, dar si avantajul folosirii tablei interactive printr-o lectie demonstrativa "Engleza la Shakespeare School"! La lectie a participat un grup de 10 copii de 9-10 ani si a fost predata de profesor Georgiana Bose.

Tabla interactiva transforma whiteboard-ul intr-un incredibil ecran de computer interactiv si speram sa o folosim cu mult succes, avand in vedere ca aproape toate manualele pe care le folosim sunt prevazute cu softuri pentru tabla interactiva.




Dupa lectia demonstrativa, a urmat un cocktail avand in surdina muzica cvartetului Glamour, care a dat o nota aparte evenimentului! Cu un repertoriu de melodii antrenante, atat englezesti, irlandeze cat si americane, cvartetul a creat o atmosfera foarte placuta.

Asa cum am mai precizat, festivitatea de inaugurare a marcat un inceput intr-o noua locatie dar si un moment aniversar, intrucat in toamna aceasta sarbatorim si 7 ani de la infiintare, perioada in care am realizat multe lucruri importante! Am dorit sa marcam acest inceput dar si momentul de bilant pentru tot ce am realizat pana acum, printr-un delicios tort cu artificii! Fiind realizat sub forma noului nostru logo, tortul a starnit exclamatii de surpriza din partea copiiilor prezenti la eveniment, care de abia asteptau degustarea!


Mai multe poze gasiti pe site-ul Newsin!