joi, 15 octombrie 2009

Vrei sa studiezi in UK?

Atunci in mod sigur va trebui sa dovedesti cunostintele tale de limba engleza printr-un atestat recunoscut international de tip Cambridge sau IELTS!

Cu siguranta ati auzit de ele, dar care e diferenta intre cele 2 tipuri de examene? Ce trebuie sa stii despre fiecare in parte? Si pana la urma, la ce te ajuta un astfel de atestat? La aceste intrebari si multe altele am incercat sa raspundem ieri elevilor din Colegiul National Mihai Viteazu, in cadrul workshop-ului "Everything about Cambridge and IELTS exams".


La sfarsitul workshop-ului toti cei prezenti au ramas cu informatii utile despre aceste examene, iar cei mai norocosi dintre ei au fost chiar premiati cu dictionare si carti de teste, trase la sorti in cadrul unei tombole organizate de noi!


Iar asta nu e tot: am profitat de faptul ca in amfiteatru majoritatea celor prezenti erau liceeni de clasele X-XII si am lansat programul "Destination UK", de care multi elevi s-au aratat interesati pe loc! Este vorba de primul serviciu de consiliere educativa din Romania care explica in mod structurat intregul proces de admitere la o universitate din Marea Britanie!


Noul nostru serviciu Destination UK va oferi celor interesati un curs general recomandat tuturor celor care se afla la prima aplicatie si se va desfasura in regim intensiv, pe perioada unui week-end. La curs vom avea invitati ca traineri tineri romani care deja au trecut prin toate etapele acestui proces de admitere si care in prezent studiaza la universitati de prestigiu din tara lui Shakespeare!


In prima zi de curs li se va vorbi cursanţilor despre educatia universitara in Marea Britanie, statutul studentului internaţional, selectia cursului si selectia universitatii, iar în cea de-a doua zi se vor tine etapele aplicatiei, eseul, scrisoarea de recomandare şi raspunsurile.


"Cu siguranta acela va fi un week-end plin, insa salveaza zeci de ore de cautare dezordonata", marturiseste Theo Zidaru, fost cursant Shakespeare School si actualmente student in cadrul University College London. Despre viata de student la una dintre universitatile de top din lume, puteti citi chiar aici, in categoria "Jurnal de student in UK".


De unde a pornit insa ideea acestui proiect? Ne povesteste chiar Olivia Vicol, acum studenta la Birmingham University: "Povestea a inceput asa: in primul rand ne doream foarte tare sa studiem in afara. Universitatile din UK aveau traditia, prestigiul academic, popularitatea printre studentii internationali, dar mai ales erau si accesibile din punct de vedere financiar. Asa ca am zis : that's our destination!" .

Si tot asa ne-am zis si noi: ce ar fi sa facem din experienta lor un ghid util pentru toti cei care vor sa-i urmeze? Asadar daca sunteti interesati sa studiati in Marea Britanie pentru un program de licenta si doriti o indrumare profesionista, nu va ramane decat sa aplicati online pe site-ul nostru!

Mai multe informatii despre examenele Cambridge si IELTS (absolut necesare pentru studii in spatiul anglofon) puteti gasi intr-un guest post semnat de mine de pe blogul amdoar18ani.ro!