luni, 7 decembrie 2009

Examenele internationale de limba engleza echivalate la BAC

Vesti bune pentru elevii in ani terminali! Poti considera ca ai sustinut deja proba de limba engleza de la bac daca ai dobandit un certificat cu recunoastere internationala de tip Cambridge, IELTS, TOEFL, TOEIC sau LCCI!

In conformitate cu publicarea in Monitorul Oficial a Ordinului nr. 5794/ 29.10.2009, emis de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovarii, rezultatele obtinute la examenele cu recunoastere internationala se echivaleaza cu examenele de competenta pentru examenul de bacalaureat.

Shakespeare School organizeaza cursuri de pregatire pentru majoritatea examenelor echivalate la bacalaureat. Acestea sunt:
- PET: Preliminary English Test
- FCE: First Certificate in English
- CAE: Certificate in Advanced English
- IELTS: International English Language Testing System

Elevii care detin un astfel de certificat de competente trebuie sa depuna la secretariatul scolii unde vor da examenul de bacalaureat 2010 o cerere si o copie legalizata a certificatului. Actele vor fi depuse intre 1-14 mai 2010 pentru prima sesiune a bacalaureatului, respectiv intre 5-9 iulie 2010 pentru cea de-a doua sesiune.

Daca nu ai inca un astfel de certificat, e timpul sa nu mai stai pe ganduri! Inafara de faptul ca scapi de stresul unei probe suplimentare la examenul de bac, obtii un atestat de engleza recunoscut pe plan international si iti imbogatesti CV-ul cu o diploma valoroasa! In plus, ai un avantaj real fata de alti candidati in procesul de admitere la o universitate britanica.

Asadar, nu ai nimic de pierdut, ci doar o lume de castigat... Tu pana cand mai astepti sa-ti dai un examen international de limba engleza?