duminică, 31 mai 2009
Ultima zi a competitiei de eseuri
Am primit pana in prezent aprox 130 de eseuri si marturisim faptul ca inca primim e-mailuri in continuare. Va multumim pentru participarea atat de numeroasa, ne bucura faptul ca ati fost atat de receptivi provocarii noastre de a va da frau liber creativitatii...in limba engleza!
Ne bucuram ca aceasta competitie a facut incojurul tarii, am primit pana in momentul de fata eseuri din toate colturile tarii (de la Suceava la Corabia, din Maramures pana la Faurei, Buzau, Brasov, Cluj, Arad, Constanta si asa mai departe), capatand astfel o amploare nationala!
Pentru ca ni se tot pune aceasta intrebare, trebuie sa va spunem ca mai acceptam eseuri si pe 1 iunie, pana la ora OO.OO. Asadar, mai aveti o zi intreaga sa va apucati de scris, daca nu ati facut-o inca!
Va uram tuturor MULT succes si fiti convinsi ca pe noi ne asteapta o munca grea de acum inainte, avand misiunea de a le selecta pe cele mai bune! Nu va fi deloc usor :)
Emotii la examenul CNFPA
Astfel ca astazi majoritatea cursantilor nostri de peste 16 ani si care urmeaza in prezent cursuri de pregatire pentru examenele Cambridge (FCE si CAE) au sustinut un examen organizat de CNFPA, de evaluare a competentelor lingvistice. Certificatul de absolvire pe care il eliberam in urma acestui examen are recunoastere nationala si e avizat de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Asadar, reprezinta o diploma valoroasa in plus pentru portofoliul fiecarui cursant!
Sa va faceti o impresie, iata cum a fost:
BEFORE (stresssssul dinaintea examenului):
La proba de Speaking cu comisia de examinatori:
AFTER (fericiti ca au scapat!!!):
sâmbătă, 30 mai 2009
In vizita de lucru la "Ion Creanga"
Tinerii liceeni din Creanga au parut foarte interesati de aceste examene internationale si credem noi ca i-am convins (macar pe o parte dintre ei) sa se mobilizeze pentru a le sustine!
Am semnat si un protocol de parteneriat cu conducerea liceului urmand ca anul scolar 2009-2010 sa revenim si cu alte ateliere de lucru.
La tombola din final, cei 3 norocosi au castigat: o carte de teste pentru CAE, respectiv 2 dictionare din colectia Penguin.
Luni, 1 iunie la ora 12.30 vom fi la Colegiul German Goethe, iar Marti la 12.00 la Colegiul M. Eminescu din Bucuresti.
Vezi si postul "In dialog cu elevii din Cantemir".
Voi ati vrea sa stiti daca aveti nivelul adecvat pentru a sustine un examen international? Puteti da o fuga pana la Shakespeare School sa va administram o testare gratuita a nivelului de cunoastere a limbii engleze!
vineri, 29 mai 2009
Voi ce planuri v-ati facut pentru aceasta vara?
Noi ni le-am facut deja: vom merge cu grupurile de elevi si studenti la scoli de vara de perfectionare a limbii engleze pe care le organizam in UK (Oxford, Cambridge, Londra) si SUA (New York), dar si la scoala de vara de perfectionare a limbii franceze la Paris!
Cea mai buna metoda de a invata o limba straina e prin expunere si asta nu o spunem noi, ci dr. Paul Sulzberger: “people trying to learn a foreign language in their home country are at a disadvantage compared to those who travel to another country and immerse themselves in its sounds and culture.”(mai multe amanunte gasiti in sursa studiului).
Eu voi insoti in vara aceasta grupurile din Londra, programul desfasurat in campusul SouthBank University (grupa de varsta 18-30 ani), dar si cel din SUA, unde vom sta la Rutgers University (pentru cei de 14-25 ani).
Daca voi inca nu v-ati facut planuri, sau va mai puteti face loc in program pentru o experienta interculturala de 2 saptamani, ar fi bine sa stiti ca mai avem doar cateva locuri ramase, pe ici, pe colo. Unde va mai puteti inscrie in acest moment (si asta cat de curand, deoarece locurile se pot ocupa imediat!):
- London Experience- SouthBank University, perioada: 2-16 august- se adreseaza tinerilor intre 18 si 30 ani dornici sa invete engleza la ea acasa, in metropola londoneza, “orasul care nu doarme niciodata”. Scoala organizatoare este CES Embassy, cu filiale in toata lumea, acreditata de British Council si English UK. Programul se desfasoara in campusul SouthBank University, situate la sud de Tamisa, aproape de toate atractiile: London Eye, London Bridge, Big Ben, Houses of Parliament, etc.
- later edit: datorita solicitarilor, putem oferi programul London Experience, University College London (grupa de varsta 14-18 ani) intr-o noua perioada: 19 iulie-2 august. Programul se desfasoara in campusul faimoasei University College London (pe locul 5 ca ranking in UK si locul 7 in lume). Universitatea e plasata chiar in centrul Londrei, aproape de British Museum si toate atractiile.
- Le Mirage de Paris, perioada: 19 iulie- 2 august - se adreseaza tinerilor intre 16-25 ani. Pentru cei care doresc sa isi perfectioneze limba franceza, ne-am propus sa le oferim o sansa deosebita de o studia la Paris, supranumit “La Ville-Lumière”.
Scoala de limba franceza organizatoare (care emite si certificatul de participare) cu care colaboram este “Accord Langues”, centru caruia i s-a acordat distinctia oficiala “FLE” (French Quality Label) pentru calitatea cursurilor, a tehnicilor de predare, a conditiilor de studiu si a serviciilor.
O astfel de diploma dobandita in urma unei scoli de vara conteaza foarte mult pentru portofoliul oricarui tanar, fiind un certificat valoros, care iti imbogateste CV-ul si sansele de angajare.
Despre avantajul educational enorm al acestor scoli de vara pe care le organizam, s-au mai scris multe, puteti consulta aceste linkuri:
- Shakespeare School sau engleza invatata la ea ACASA
- Experienta interculturala prin invatarea limbilor straine
- Shakespeare School, poarta spre mediul academic britanic
- La Cambridge cu engleza in buzunarul mic
- Shakespeare School, mai aproape de Europa
- Invatati limba engleza la Shakespeare School
- In Londra, la o halba de engleza!
Ok, ati vazut ce spune presa, dar iata ce spun cei care au experimentat in anii precedenti o astfel de scoala de vara organizata de noi:
"Sunt una dintre fericitele persoane care a petrecut vara aceasta 2 saptamani de vis la Cambridge. A fost absolut minunat si la anul voi repeta experienta, daca nu tot la Cambridge, in alt oras interesant cu siguranta.Va multumesc mult si sa sper ca o sa ne vedem din nou la anul in aceleasi imprejurari." - Neagu Andreea, participanta Cambridge Tradition 2008
“A fost captivant, un nou stil de a invata. Orasul a fost foarte frumos, deosebit, imbina noul cu vechiul, clasicul cu modernul...excelent! Cu totul alta mentalitate decat in Romania! As veni la anul tot in Cambridge pentru ca mi-a placut enorm- este un orasel mic si linistit care are de toate."
"It has been a real nice vacation abroad. Both useful and relaxing, the trip to London offered all of us the chance to learn important things about travelling abroad. The teaching techniques were very interactive & funny. Overall, it's been a great experience. I enjoyed the diversity of the activities: visiting, learning, having fun! The group leaders have been well-organised and helpful. Thank you!" - Sanziana Dincov, 24 years old, participanta London Experience 2008
Puteti citi si articolul nostru de pe blog “Limbi straine si viata de campus”.
Ce parere aveti despre aceste scoli de vara, v-ar tenta sa participati intr-una?
Care e cea mai mare pedeapsa pe care i-o poti da unui copil?
O mamica ne marturiseste care e cea mai buna metoda pe care o foloseste atunci cand vrea sa isi pedeapseasca copilul (punct de vedere impartasit de altfel de mai multi parinti de la Shakespeare School):
Ce parere aveti de acest feedback? Pe noi nu face decat sa ne bucure!
joi, 28 mai 2009
PRO TV...despre cursurile de la Shakespeare School
Acesta este interviul filmat cu directorul Shakespeare School, Adriana Alionte cu ocazia conferintei de presa organizate de noi acum 2 saptamani (vezi Presa la Shakespeare School).
In acest scurt material aveti ocazia sa aflati mai multe despre cursurile noastre, filosofia Shakespeare School si modul de predare.
Reporter: Ioana Santa, Pro TV
Maine: continuarea materialului - va contine un interviu cu 2 mame ale cursantilor nostri! Stay tuned!
marți, 26 mai 2009
Saptamana Parintilor, Carnavalul verii si Expozitie de carte!
Inca de ieri a inceput Shakespeare School Summer Carnival, momentul din an in care cursantii nostri mai mici se distreaza cel mai bine!
Pe parcursul urmatoarelor 2 saptamani, juniorii nostri se vor "da in spectacol", in sensul bun al cuvantului, incluzand: mici scenete, muzica live :), decernarea diplomelor de absolvire a cursului si multa voie buna!
I-am invitat si pe parintii juniorilor sa se bucure de toate acestea, in cadrul Parents' Weeks!
In paralel, se desfasoara un Book Fair in gradina centrului nostru: multe carti, CD-uri si alte materiale de invatare a limbii engleze sunt expuse si isi asteapta loc in rafturile din biblioteca juniorilor!
In randul cursantilor nostri am popularizat campania "Cartile- prietenii copiilor". Dorim sa stimulam cursantii sa citeasca in limba engleza, mai ales pe perioada vacantei de vara in ideea de a nu pierde contactul cu limba engleza timp de mai multe luni!
Pe scurt: trandafiri infloriti, multe carti, dar si multa veselie in aceasta perioada la Shakespeare School!
Interviu cu prietenii copiiilor de la Itsy Bitsy
Iata inregistrarea cu haioasele personaje Aranburu si Catalin de la radio Itsy Bitsy din cadrul matinalului Dimineata Vesela! Inregistrarea de mai jos contine interventia mea de ieri in care am discutat despre concursul de eseuri organizat de Shakespeare School!
Enjoy...
Asculta Itsy Bitsy - Dimineata Vesela (click pe butonul PLAY de mai jos):
adriana alionte.mp... |
Cum vi s-a parut?
UPDATE:
apropo de radio-ul pentru copii Itsy Bitsy, iata ce canta cursantii scolii noastre la Shakespeare School Summer Carnival:
Itsy Bitsy School.... |
Welcome to my school... my Itsy Bitsy School!
luni, 25 mai 2009
In dialog cu elevii din Cantemir
Ne-a bucurat sa vedem ca elevii cantemiristi s-au aratat foarte interesati de cele prezentate, au pus intrebari, iar spre final am facut o simulare de speaking! Am organizat si o tombola cu premii, iar norocosii castigatorii au plecat acasa cu carti de teste pentru Cambridge si IELTS, care cu siguranta le vor fi foarte utile in pregatirea examenelor!
Reactiile elevilor din Cantemir au fost prompte: iata ce spune Florentina pe blogul Am doar 18 ani despre prezentarea de azi.
Vineri 29 mai, la ora 13.00 acelasi workshop se va tine si in Liceul I. Creanga. Speram sa ii convingem si pe ei de importanta sustinerii unor astfel de examene internationale!
duminică, 24 mai 2009
Pe ultima suta de metri
Asta pentru ca saptamana ce urmeaza este ULTIMA saptamana in care mai primim eseuri pentru 2009 Shakespeare School Essay Competition!
Multumim tuturor celor care ne-au trimis pana acum eseurile (apreciem "harnicia" de care au dat dovada :) ), cat despre ceilalti: ar fi bine sa va apucati de scris si asta pana la 1 iunie, cand e ultima zi de primire a eseurilor!
Ne asteptam bineinteles sa primim o buna parte din eseuri pe ultima suta de metri (sper ca nu v-am dat idei:) ), pentru ca stresul este mult prea mare (teste/teze/examene, va intelegem), sau nu?
PS: un sfat de final: cred ca ar fi bine sa nu luati exemplul pisicutei (oricat de draguta ar fi ea) si sa incepeti sa scrieti! poate va alegeti si cu un premiu, cine stie?
Cea mai noua abordare a predarii limbilor straine
Este vorba de Humanising Language Learning! Acesta a fost titlul trainingului de la Poiana Brasov, organizat pentru profesorii de engleza din Romania in acest week-end.
Traineri din Marea Britanie si din Grecia au tinut seminarii deosebit de interesante despre felul in care profesorii pot preda limba engleza intr-un mod mai prietenos: umanizarea predarii, umanizarea testarii, umanizarea orelor de curs!
Cum se poate realiza acest lucru? Folosind psihodrama, analiza tranzactionala, aplicand teoria inteligentelor multiple, dar si folosind programarea neuro-lingvistica (NLP) in cadrul predarii! Toate acestea au rolul de a dezvolta inteligenta emotionala a cursantilor si a stimula creativitatea si comunicarea eficienta!
Alaturi de Bonnie Tsai (mijloc) si Sheelagh Deller (dreapta)- traineri Pilgrims, Canterbury:
Cu Mario Rinvolucri- Teacher Trainer si autor a numeroase carti inovatoare in domeniul invatarii limbii engleze:
Voua cum vi se pare imbinarea psihologiei cu predarea limbilor straine?
joi, 21 mai 2009
La Multi Ani!
In cadru festiv, profesoara Raluca Constantin si-a lansat astazi cartea intitulata "Collectivity, distributivity, partitivity in English, French and Romanian".
Credem ca a fost o zi de bun augur pentru acest eveniment, cu atat mai mult cu cat numele complet al autoarei este: Raluca Elena Constantin, serbandu-si cu acest prilej si ziua onomastica! :) Si inca un motiv de sarbatoare: astazi a fost si ziua profesoarei noastre Georgiana Elena Bose!
Am avut astfel 3 motive importante sa sarbatorim!!!
Nu in ultimul rand, dorim sa uram un sincer La Multi Ani tuturor ce poarta numele de Constantin, Costin, Costache, Elena, Ileana, Ilinca si toate derivatele! Sa vi se indeplineasca toate dorintele!
miercuri, 20 mai 2009
Concurs de eseuri sub egida Anului European al Creativitatii si Inovarii
In fiecare an, Uniunea Europeana alege o tema pentru o campanie care isi propune sa atraga atentia asupra unui anumit aspect. Anul 2009 a fost declarat anul creativitatii si inovarii, fiind lansat sub deviza "Imagineaza. Creeaza. Inoveaza". Pe parcursul sau, in Europa vor fi derulate o serie de proiecte, conferinte, expozitii menite sa sensibilizeze opinia publica fata de nevoia de a gasi solutii creative la provocarile cu care ne confruntam astazi.
Shakespeare School a primit aprobarea de a folosi logo-ul Anului European al Creativitatii si Inovarii, deoarece prin competitia de eseuri pe care o organizam urmarim obiective comune cu cele ale Comisiei Europene, precum:
- promovarea creativitatii ca parte a procesului de life-long learning
- promovarea gandirii creative si a sensibilitatii emotionale
- largirea accesului tinerilor la exprimare creativa
Mai mult, anul european al creativitatii si inovarii doreste sa sublinieze importanta creativitatii si inovarii in dezvoltarea personala, sociala si economica.
Ce simbolizeaza cele 8 elemente vizuale din logo (care pot fi interpretate fie ca stele, fie ca sinapse neuronale)?
Ele sugereaza cele 8 competente cheie care sunt vizate in procesul invatarii:
aptitudini si competente lingvistice (in limbi straine)
aptitudini si competente matematice
aptitudini si competente stiintifice si tehnologice
aptitudini si competente de invatare (learning to learn)
aptitudini si competente civice, interpersonale, interculturale si sociale
aptitudini si competente antreprenoriale
aptitudini si competente de exprimare culturala
Pentru a fi la curent cu actiunile si activitatile organizate cu acest prilej la nivelul UE a fost creat site-ul: http://create2009.europa.eu/ .
De ce sunt importante inovatia si creativitatea in opinia noastra?
Thomas Edison spunea ca "Geniul este 1% inspiratie si 99% transpiratie". Insa daca doar transpiri, fara acel gram de inspiratie necesar oricarui om de succes, fara nicio idee concreta, mergi in deriva, nu poti ajunge la tinta finala (indiferent care ar fi aceasta). Caci inspiratia e entuziasmul creator, scanteia care se aprinde in tine si care te motiveaza sa transpiri in continuarea, sa incerci pana cand reusesti, sa fii perseverent. Pana la urma, nici Edison nu a descoperit becul din prima, ci dupa alte 1000 de incercari esuate!
Asadar, supravietuirea in lumea competitiva de azi inseamna inovatie si iar inovatie. Ideile noi vor face intotdeauna forfota si uneori chiar inconjurul lumii. Nu trebuie sa fie complicate, de multe ori cele mai simple idei nasc cele mai rasunatoare succese. Insa pentru a fi atinsi de bagheta inspiratiei, trebuie sa acumulam cat mai multe cunostinte, chiar si din alte domenii, pentru ca ideile noi nasc idei noi. Fie ca Inovatia si Creativitatea sa ne ajute sa trecem mai usor peste vremurile tulburi de azi!
duminică, 17 mai 2009
English is a crazy language!
We’ll begin with a box, and the plural is boxes; but the plural of ox became oxen not oxes.
One fowl is a goose, but two are called geese, yet the plural of moose should never be meese.
You may find a lone mouse or a nest full of mice; yet the plural of house is houses, not hice.
If the plural of man is always called men,why shouldn’t the plural of pan be called pen?
If I spoke of my foot and show you my feet,and I give you a boot, would a pair be called beet?
If the plural of tooth is teeth , shouldn't the plural of booth be beeth ?
To add to this insanity: there is no butter in buttermilk, no egg in eggplant, no grape in grapefruit, no bread in shortbread, neither worms nor wood in wormwood, neither mush nor room in mushroom, neither pine nor apple in pineapple, neither peas nor nuts in peanuts, and no ham in a hamburger.
English is a crazy language!
In what other language do people drive in a parkway and park in a driveway?
In what other language do people play at a recital and recite at a play?
Why is it that when we transport something by car, it's called a shipment, but when we transport something by ship, it's called cargo?
Why -in this crazy language- are people who ride motorcycles called bikers and people who ride bikes called cyclists?
Indeed English is CUH-RAY-ZEE!
We must polish the Polish furniture.
The farm was used to produce produce.
They were too close to the door to close it
I had to subject the subject to a series of tests.
The soldier decided to desert his dessert in the desert.
There is no time like present, he said, so it’s time to present the present .
And watch 103-year-old Ed Rondthaler, who is one of the people who advocate reform for English spelling (looking at this video he's produced it's hard to disagree):
You may also want to see our other blog article:"Spelling-ul: cea mai grea parte a limbii engleze?"
Oooook, so English may be weird for some, funny for others, we just have to take it as it is!
Those of us who’ve grown up learning English as kids, with the animation movies being broadcast in English (not dubbed in Romanian), certainly had an easier time to explore its paradoxes!
I would like to finish with a quote taken from one of our comments:
"I learned English through Cartoon Network. If I try to remember when it all clicked together, I can’t. All I know is that at some point I could connect some words with what I saw on TV. There are only a couple of years when our ability to learn a language comes very easily, because our minds are not set yet, we are like a sponge.”Lucky you, Ioana for being part of that generation!
So, watch, read, listen to anything in English language and it won't seem as crazy as it actually is! :)