luni, 14 decembrie 2009

Programul Destination UK, interesant pentru tinerii romani

In week-endul 12-13 decembrie a fost lansat programul “Destination UK”, primul program de consiliere educativa de acest gen din Romania conceput special pentru elevii in ani terminali care isi doresc sa-si continue studiile la o universitate din Marea Britanie!

Cursul de week-end (Main Course) a fost tinut de trainerul Olivia Vicol, fosta cursanta Shakespeare School si in prezent studenta la una din universitatile de top din UK: University of Birmingham. De asemenea, participantii la training au putut sa adreseze intrebari prin Skype lui Theodor Zidaru, student la University College London, aflata in topul primelor universitati din intreaga lume!

Participantii au fost tineri dornici sa studieze in Marea Britanie din capitala dar si din alte 22 de orase: de la Cluj-Napoca la Galati, de la Focsani la Drobeta Turnu-Severin, de la Turda la Bacau, de la Targu Mures la Braila, de la Deva la Iasi, Braila, Brasov, Buzau precum si multe altele! Noi ii felicitam pe toti participantii pentru efortul depus de a participa la training si le dorim mult succes in continuare pentru a-si indeplini visul de a fi studenti la o universitatea de top din Marea Britanie!

Succesul acestui program a dovedit interesul foarte mare al tinerilor romani sa studieze in Marea Britanie si totodata dorinta lor de performanta, aspiratia spre un viitor academic de excelenta. Avand in vedere amploarea nationala pe care a luat-o, vom mai desfasura si alte editii ale acestui training, urmatoarea sesiune de un weekend fiind cel mai probabil a se desfasura in luna martie-aprilie 2010.


Dar cum ii putem ajuta in continuare pe elevii dornici sa studieze in tara lui Shakespeare?
Programul "Destination UK" continua cu serviciul de consiliere online pentru elaborarea eseului personal “Personal Statement SOS”, cea mai importanta- si in acelasi timp cea mai dificila- parte a aplicatiei.

De asemenea, scolile de vara pe care le organizam sunt o alta oportunitate educationala ce vine in completarea acestui program. Participantii locuiesc si studiaza intr-un campus englezesc autentic, primesc un Certificat de Participare, ce va fi foarte valoros pentru aplicatia lor atunci cand se refera la activitatile extra-curriculare si pot experimenta un mediu multinational timp de 2 saptamani, interactionand cu studenti din toate colturile lumii! Astfel, pe langa imbunatatirea dosarului personal, participarea la un program de vara organizat de Shakespeare School in campusul Cambridge University, Oxford Brookes University, University College London sau University of Kent, poate fi si un bun prilej de a "gusta" o particica din ce inseamna Anglia si viata de student acolo.
Ca o surpriza pentru 2010, ne-am propus sa lansam un program similar “Destination USA”, care sa explice tinerilor romani pas cu pas procesul de admitere la universitati din Statele Unite ale Americii. Trainerii vor fi Adam Clarke si Silvia Cernea Clarke, profesori la Shakespeare School, ce au urmat facultatea in America si sunt gata sa faca din experienta lor o lectie utila celor interesati!