marți, 16 februarie 2010

Simulare examene Cambridge- FCE si CAE: un mod original de a sarbatori Valentine's Day la Shakespeare School

Concentrare la maxim, dar si multa determinare pentru a rezolva probele scrise ale examenului Cambridge...insa nu in cadrul examenului real, ci doar o simulare a acestuia ce a avut loc duminica, 14 februarie la ambele sedii Shakespeare School! Inconjurati de multe inimioare, ce au creat o atmosfera primitoare, cursantii Shakespeare School care urmeaza cursurile pregatitoare pentru sustinerea examenelor Cambridge nivelurile FCE sau CAE, au sarbatorit Valentine's Day prin... sustinerea simularii de examen!

Pentru a evalua nivelul de pregatire a cursantilor nostri, dar si pentru a-i familiariza cu atmosfera de examen, la jumatatea cursului (luna februarie) Shakespeare School organizeaza o simulare completa a examenului Cambridge pentru fiecare dintre cele 5 probe: Reading, Writing, Use of English, Listening, Speaking.
In functie de rezultatele obtinute de fiecare cursant in parte, se recomanda (sau nu) inscrierea la examenul Cambridge in sesiunea din vara-iunie 2010.
Candidatii au sustinut duminica simularea pentru probele de Reading, Writing, Use of English si Listening, care speram ca nu le-au dat multe batai de cap! Ne vom reintalni cu toti sambata dupa-amiaza (20 februarie) si pentru simularea de Speaking (proba orala).
Rolul acestei simulari a examenului Cambridge este acela de a evalua progresul cursantilor sub forma unei "repetitii generale" inainte de examen. Asa cum inainte de o premiera, se organizeaza o repetitie generala, acesta este si scopul unei simulari- de a-i pune pe candidati intr-o situatie reala ca cea de examen: respectarea intocmai a timpului alocat fiecarei probe in parte, confruntarea cu emotiile, succesiunea probelor una dupa cealalta (cu mici pauze), dar si o capacitate de concentrare cat mai ridicata.
Astfel, in urma simularii pentru examenul Cambridge, candidatii se pot prezenta la examen mai siguri si cu mai multa stapanire de sine si de asemenea, pot lucra in timpul ramas pana la examen in special asupra aspectelor la care au obtinut un punctaj mai scazut in cadrul simularii. De altfel, cursul pregatitor pentru examenul Cambridge (FCE sau CAE) la care s-au inscris, se va concentra de acum pe aceste aspecte si li se vor oferi tehnici si ponturi pentru a se incadra in timpul alocat, a se concentra in mod eficient si a obtine rezultatele dorite!

Mai multe poze de la simulare (si nu numai) gasiti pe contul de Facebook al Shakespeare School, asa ca "JOIN US"!