joi, 18 februarie 2010

O noua editie a programului "Destination UK": consiliere educativa pentru aplicarea la universitati din UK





Liceenii claselor terminale din intreaga tara au posibilitatea sa invete in luna martie de la doi tineri romani care studiaza in Marea Britanie cum pot deveni la randul lor studenti la o universitate britanica, gratie programului Destination UK, aflat deja la a doua editie.



In zilele de 27 si 28 martie vom relua cursul general de un week-end, recomandat tuturor celor care se afla la prima aplicatie pentru o universitate britanica, iar pe 5 si 6 iunie vom organiza prima editie a trainingului Destination USA. Vrem sa extindem acest program de consiliere educativa, pentru ca a cunoscut un real succes. Destination USA, programul de training care le va vorbi elevilor de liceu despre oportunitatile de a studia in Statele Unite va fi sustinut de doi profesori ai Shakespeare School (Adam & Silvia Cernea Clarke), originari din America, care le vor explica tinerilor romani in cadrul trainingului intregul proces de admitere la o universitate americana.



Trainingul "Main Course" din cadrul programului "Destination UK" va avea loc pe 27-28 martie 2010, la sediul Shakespeare School din Str. Dimitrie Racovita nr.11, sector 2, iar trainerii vor fi doi studenti la prestigioase universitati din UK, prezenti si la prima editie!



Cei doi tineri studenti romani, Teodor Zidaru si Olivia Vicol, doresc sa impartaseasca liceenilor din Romania despre experienta lor din afara tarii, deoarece au constatat ca admiterea la universitati de prestigiu din strainatate ,,este un proces nu foarte usor".


Olivia Vicol a afirmat ca ideea proiectului i-a venit chiar atunci cand a aplicat pentru universitati britanice. ,,Diferentele dintre sistemele educationale roman si britanic, examenele, terminologia, cateodata si simpla alegere a unui curs sau a unei universitati dintre sute de optiuni, pot parea coplesitoare. Cand am aplicat mi-as fi dorit sa existe cineva care sa imi raspuna la intrebari si sa imi explice pasii aplicatiei pe limba mea (literalmente) scutind ore de cautari haotice si de indoieli! Din pacate nu am descoperit niciun program de acest gen, insa tocmai asta m-a determinat sa infiintez impreuna cu Shakespeare School Destination UK." a spus Olivia , in prezent studenta la The University of Birmingham, UK. Citeste mai multe despre studentia la Birmingham Uni, in opinia Oliviei!


De ce aleg tinerii sa studieze in Marea Britanie?

Olivia a spus ca a ales o universitate din UK pentru traditia de secole a universitatilor britanice, care a impus in timp o rigurozitate a educatiei si o dedicatie pentru cercetare care au atras-o. ,,Am vrut sa invat de placere si stiam ca UK va fi mediul ideal. Stiam ca reputatia lor fascineaza studenti din toata lumea si ca va fi o ocazie unica sa cunosc, sa dezbat idei si sa invat din experienta unor oameni pe care altfel poate nu i-as intalni niciodata. Acum nu numai ca am intalnit, dar mi-au devenit prieteni de suflet oameni din Oman, Belgia, Franta, Vietnam si India" a marturisit studenta.



,,Ai nevoie de zeci de ore pt cautare. Cand ai deja pregatite datele poti arata exact unde se pot gasi informatiile valoroase pentru a pregati cariera de student in UK." a spus la randul sau Teo Zidaru, student la faimoasa University College London . Dar cum este sa fii student la una dintre cele mai faimoase universitati din lume, situata chiar in inima metropolei londoneze? Aflati chiar de la Teo aici.



In cadrul Destination UK, lansat anul trecut de Shakespeare School, prima editie a trainingului a strans 46 de participanti din 23 de orase, multi dintre acestia reusind sa faca deja aplicatia catre universitatile pe care le doresc. Afla aici cum a fost la prima editie!


NOU! In cadrul unui concurs "Study abroad- I CAN!" adresat liceenilor, puteti castiga ca premii serviciile "Destination UK":
- Main Course (299 RON)- curs general de un week-end, 27-28 martie
- Personal Statement SOS (250 RON)- consiliere online personalizata pe eseu
Detalii in curand!