Cum aleg universitatea potrivita? Dar tipul de curs? Cum echivalez notele obtinute la bac? Cum scriu un eseu bun? Cat ma costa o astfel de experienta? Sunt doar cateva din intrebarile pe care si le pun tot mai multi elevi, confruntati fiind cu o lipsa de indrumare si consiliere profesionista pentru a aplica la o universitate din Marea Britanie!
Ca urmare a acestei nevoi, doi tineri studenti in Marea Britanie, fosti cursanti Shakespeare School, in colaborare cu centrul nostru au decis sa faca lucrurile mai usoare pentru generatiile viitoare si sa explice punctat, specific fiecare etapa a admiterii. Asa s-a nascut proiectul "Destination UK"- primul program de consiliere educativa din Romania care explica in mod structurat si profesionist intregul proces de admitere la o universitate britanica!
Tuturor celor care se afla la prima aplicatie pentru studiu universitar in UK, le-am pregatit un curs general, ce se va desfasura in regim intensiv, in week-endul 12-13 decembrie. Desi va fi un week-end plin, "Main Course" are scopul de a salva ore intregi de cautare dezordonata, iar la sfarsit cursantii vor sti exact ce au de facut in fiecare etapa a admiterii!
Locatia aleasa pentru desfasurarea cursului este noul sediu Shakespeare School (Str. D. Racovita, nr.11, sector 2), in sala Shakespeare, cea care beneficiaza si de tehnologia tablei interactive.
Detalii despre "Main Course", de la programul de desfasurare pana la costuri gasiti aici.
Theodor Zidaru, student la University College London ne explica de ce eseul personal este partea cea mai importanta, dar totodata si cea mai dificila a procesului de admitere la o universitate britanica.
"Cu totii suntem intr-o masura mai mica sau mai mare familiarizati cu necesitatea scrierii unui eseu cand aplici la o facultate din afara tarii. Tot aceasta vaga portretizare va presupune ca eseul este indubitabil unul cu nuante literare: ne prezentam prin intermediul experientelor, situatiilor limita caracterul sau personalitatea si concluzionam printr-un pasaj cu tente filosofice, denotand profunzime etica si morala.
Insa, cel putin pentru procesul de admitere in UK, aceasta imagine nu este decat un stereotip. Iar asta nu e singura diferenta: limita de cuvinte iti constrange eseul la numai o pagina A4, in care trebuie sa argumentezi de ce esti candidatul potrivit pentru cursul la care aplici, sa relatezi experiente profesionale trecute relevante, sa-ti expui ambitiile si pasiunea pentru domeniul in care intri si, in acelasi timp, sa construiesti textul permeabil la personalitatea ta, astfel incat sa 'te' citeasca printre randuri."
Restul despre serviciul "Personal Statement SOS" gasiti aici.
Programul "Destination UK" se adreseaza tuturor elevilor de liceu (ideal cls X-XII) sau celor care inca nu si-au completat studiile universitare in tara.
Dar voi? Ati luat in considerare varianta de a va continua studiile in spatiul anglofon?
marți, 10 noiembrie 2009
Comments for this post
All comments