marți, 30 iunie 2009

Invata engleza cu...cantec!


Cum iti poti imbogati vocabularul in engleza, distrandu-te in acelasi timp? Raspunsul il poti afla prin cantec...

Cu siguranta multora dintre voi le place sa cante (chiar daca au sau nu voce), insa poate ca nu v-ati gandit pana acum ce rol important poate avea cantatul in invatarea limbii engleze! Nu mai e un secret faptul ca peste jumatate din melodiile din intreaga lume sunt in limba engleza, ceea ce devine o ocazie foarte buna de a o exersa. Ascultand si iar ascultand melodii de pe alte meleaguri, poti invata noi cuvinte si expresii, imbogatindu-ti astfel vocabularul intr-un mod distractiv!

Ai o melodie preferata? Google-uieste-o! Poti gasi cu usurinta versurile, dar si un videoclip pe Youtube al piesei, dupa care ai tot ceea ce iti trebuie pentru a o invata la randul tau! Pentru inceput, incearca sa intelegi singur versurile, deducand din context (nu trebuie sa intelegi cuvant cu cuvant)! Daca totusi nu stii semnificatia vreunui cuvant te sfatuiesc sa apelezi la un dictionar englez-englez si apoi sa treci mai departe.

Un ultim sfat: fii atent cand iti alegi genul de muzica pe care vrei sa-l asculti in scopul invatarii limbii engleze; rap-ul s-ar putea sa nu fie cea mai buna alternativa avand in vedere cuvintele argotice folosite foarte des (pe care nici macar unii vorbitori nativi nu le cunosc)!

Acestea fiind spuse, da muzica mai tare in difuzoare si apuca-te de cantat!

In final, v-am pregatit si o surpriza: un mic quiz pe muzica lui Louis Armstrong, ideal pentru a va expune la limba engleza! Enjoy...



Ti-a placut acest quiz? Vezi si Quiz in ritmuri de reggae!